Besøg Vesborg Fyr

Samsøs storslåede hvide fyr, stolt rejst i 1858, har gennem mange årtier været en bemærkelsesværdig vejviser og et ikon for øen. Fyret fungerer ikke kun som et landmærke, men som en rig kilde til øens historie og naturskønne panoramaer, og det er derfor et uundgåeligt udflugtsmål for enhver besøgende på Samsø.

Opstigningen til toppen af fyrtårnet er en tur værd, ikke kun for det vidunderlige arkitektoniske præg, men også for den spektakulære udsigt der venter på toppen. Fra fyrets højeste punkt får du en enestående 360-graders udsigt over Samsøs naturskønne landskab, og på klare dage kan du se lige så langt som Fyn, Sjælland og Jylland. Denne storslåede udsigt over Samsø Bælt giver et unikt indblik i Danmarks fantastiske geografi og det omkringliggende havs betagende skønhed.

Fyrtårnet befinder sig midt i et imponerende voldanlæg, som vidner om øens betydningsfulde middelalderhistorie. Ved indgangen til fyrtårnet kan du udforske det gamle krudthus, som nu huser en udstilling fra Samsø Museum. Her kan du dykke ned i historien om Samsøs middelalderborge, og lære om livet på øen i disse betydningsfulde tider.

Åbningstider
I 2024 er der åbent for besøgende hver dag fra kl. 11-18, fra den 23. marts og frem til den 3. november i både Krudthus og Fyrtårn. Entréen til fyrtårnet er sat til en rimelig pris, voksne skal kun betale kr. 30,-, mens børn under 16 år betaler kr. 20,-.

Det er vigtigt at notere sig, at færdsel i fyrtårnet og i området generelt er på eget ansvar. Respektér åbningstiderne og vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at færdes i området før kl. 11 og efter kl. 18. Så pak din nysgerrighed, forbered dit kamera og gør dig klar til at opleve en del af Samsøs historie og skønhed!

Lys i mørket
I både 2022 og 2023 var Vesborg Fyr en del af arrangementet Lys i Mørket hvor der mange steder på Samsø var mulighed for oplevelser efter mørkets frembrud. Hos os var der mulighed for at komme op i fyret og se det i funktion. TV2 Østjylland var en tur forbi og i indslaget her kan du se lidt mere om arrangementet.

Fyrtårnet og krudthuset er i sommerhalvåret åbent for publikum

Find vej til fyret

Der er parkering for enden af vejen ved fyret.

Adresse:
Vesborg Fyr 1A
8305 Samsø